Miscarea impotriva SOPA (Stop Online Piracy Act) / PIPA (Protect IP Act)

O infografie realizata de Google …

SOPA-PIPA

… si o alta realizata de americancensorship.org.

SOPA - PIPA

Diversitatea etnica in Premier League

diversitatea etnica in Premier League

The Best of YouTube 2011

YouTube 2011

  1. Ultimate Dog Tease
  2. The T-Mobile Royal Wedding
  3. Songify This – Winning
  4. Nyan Cat
  5. Michael Collings audition
  6. Masterchef Synesthesia
  7. Diary of a bad man 5
  8. Rebecca Black Friday (Brock’s Dub)
  9. Talking Twin Babies
  10. TomSka

Americanii isi rafineaza gustul pentru bautura

americanii isi rafineaza gustul pentru bautura

Numerele din spatele carierelor in design grafic

cifrele din spatele carierelor in design grafic

Tot ce trebuie sa stiti despre oferta publica initiala a Facebook (IPO = Initial Public Offer)

Oferta publica initiala consta in actiunea de a aduce la cunostiinta publicului interesat despre vanzarea unei emisiuni de actiuni, a unei companii, pentru prima data. Aceasta modalitate este utilizata de o societatea din dorinta de dezvoltare prin expansiune si diversificare externa, dar si de companii mari care decid sa devina tranzactionate public.

Investitia intr-o companie tanara poate fi riscanta, doarece nu exista un istoric al societatii cu ajutorul caruia sa se poata analiza evolutia unei actiuni la momentul achizitionarii sau intr-un viitor apropiat. De aceea, capitalul investit in actiunile comune ale acestor companii tinere se mai numeste si capital de risc. Orice persoana fizica sau juridica poate prezenta o oferta publica pentru titlurile inscrise pe o piata oficiala, secundara sau in afara cotarii (procedura normala).

Pentru a fi acceptata oferta trebuie sa intruneasca urmatoarea conditie : initiatorul ofertei trebuie sa depuna la Comitetul burselor de valori un dosar care sa contina conditiile ofertei sale. Oferta publica va fi anuntata de Comitetul burselor de valori in buletinul financiar indicandu-se initiatorul ofertei publice, conditiile realizate si durata de valabilitate. Comitetul burselor centralizeaza raspunsurile actionarilor la oferta publica si rezultatul ofertei este publicat in buletinul financiar al cotarilor. Dupa publicare, societatea careia i s-a facut oferta va trebui sa elaboreze o nota infomativa.

Sursa: Tradeville

oferta publica initiala a Facebook-ului