Vrei sa vezi ultimele articole aparute pe blogul meu imediat ce sunt postate?
Ai doua optiuni pentru a face acest lucru. Primul ar fi sa primesti ultimele articole via email. Pentru acest lucru introduci emailul tau in dreapta-sus in sidebar si apesi Inscrie-te.
Cea de-a doua varianta presupune subscrierea ta la feedul RSS al acestui blog. Dar ce este un feed RSS?
Ce este RSS?
RSS este o tehnologie folosita de milioane de utilizatori ai internetului pentru a fi la curent cu ceea ce se petrece pe siteurile lor favorite.
In vremurile trecute trebuia sa apelezi la „Bookmark” pentru a salva paginile favorite pentru ca mai apoi sa te intorci la ele in mod regulat pentru a vedea ce s-a mai adaugat.
RSS-ul va schimba modul in care vizualizezi siteul meu
Ce-ar fi daca ai putea face in asa fel incat siteurile tale favorite sa te anunte ele cand se modifica? Intr-o oarecare masura cam asta inseamna RSS feed.
RSS inseamna Really Simple Syndication. Multi denumesc acest RSS drept un flux de stiri (sau News Feed) la care tu subscrii. Pentru a subscrie si tu trebuie sa cauti pe site aceasta iconita.
Cum sa folosesti RSS
Downloadeaza (sau inscrie-te la) un cititor de RSS
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te downloadezi un cititor de RSS (RSS reader) sau sa te inscrii la una dintre nenumaratele aplicatii web gratuite destinate acestui lucru.
Eu folosesc FeedReader (atunci cand sunt acasa) si Google Reader (atunci cand ma aflu la munca sau in alta parte decat acasa).
Exista o multime de aplicatii web cu o multitudine de facilitati si care au abordari diferite in privinta RSS. In orice caz, un punct bun de pornire ar fi Google Reader, Bloglines sau NewsGator.
Orice aplicatie de acest gen functioneaza pe principiul emailului. Pe masura ce subscrii la feedurile RSS vei vedea ca articolele noi (pe care tu nu le-ai citit) vor fi marcate cu bold. Imediat ce ai dat click pe unul dintre ele vei vedea un articol publicat pe siteul tau favorit. DA! Chiar acolo in acel cititor de feeduri. Vei avea de asemenea optiunea de a merge la urmatorul articol pe care nu la-i citit sau de a merge pe siteul de unde provine acel articol, decizia e a ta.
Pentru cei ce stiu un pic de engleza am postat si o secventa video care ii va ajuta sa foloseasca RSS.