District 9 (poster)

Descriere

Cu 30 de ani în urma, extraterestrii au luat contact pentru prima data cu omenirea. Pamantenii asteapta infrigurati atacurile ostile si dominarea tehnologica. Niciuna dintre acestea insa nu a venit. Extraterestrii sunt doar refugiati de pe planeta lor, fiind singurii supravietuitori. Creaturile sunt „cazate” in ghetouri speciale create in Africa de Sud, langa Johannesburg, denumite District 9. Pe masura ce natiunile lumii intarzie sa ajunga la conses cu privire la soarta oaspetilor, rabdarea vizitatorilor incepe sa ajunga in punctul culminant.

Note personale

District 9 nu revolutioneaza genul SF, dar este, fara indoiala, unul dintre cele mai creative SF-uri din ultima vreme, prin subiect si prin modalitatea de filmare. Regizorul foloseste tehnicile reportajului jurnalistic si a documentarului, utilizand si destul de multe secvente de stiri de pe CNN sau alte televiziuni pentru a spune o poveste SF.

Ceea ce e de apreciat este ca, folosindu-se de reality show, Neill Blomkamp „relateaza” o intamplare SF pe care o percepem ca fiind pe atat de reala pe cat e orice descoperire prezentata in oricare dintre emisiunile de tip documentar.

Idee originala, soundtrack foarte bun, final interesant si unic! Filmul este alert, te tine in priza pe tot parcursul sau. Mai mult bun decat rau, District 9 este un SF care merita vazut!