In timp ce altii merg la mare, la acest sfarsit de saptamana ne-am decis (eu si viitoarea mea sotie, Madalina) sa facem un mini-tur.

Initial am fi vrut sa mergem la mare, dar datorita festivalului Stufstock si a Zilei Marinei n-am mai vrut sa mergem la mare. Traficul ar fi fost infernal la intoarcere. Decat sa ne intoarcem mai obositi decat am plecat, am preferat sa facem un traseu care a evitat drumul spre mare. Traseul a fost simplu: Bucuresti – Sighisoara (via Brasov) – Craiova (via Sibiu/Ramnicu Valcea) – Bucuresti. Pe tot acest parcurs am si „impartit” cateva invitatii la nunta de pe 13 septembrie ( ;)) ) , deci n-a fost numai o calatorie de placere.

Bile negre:

  • Brasov – sistem de indicatoare rutiere de cacao. N-am gasit nici macar UN INDICATOR care sa ne arate drumul spre Sighisoara. A trebuit sa intrebam din taximetrist in taximetrist pana sa putem iesi din Brasov spre Sighisoara.
  • Sighisoara – la asa zisa „cea mai buna terasa din Sighisoara”, Restaurantul Perla, ne-au fost servite rosii NESPALATE, stergare MURDARE in cosul de paine, farfuria fiind si ea murdara. Cand veti invata fratilor ca in felul asta va faceti de cacat si va pierdeti clientii?
  • Sighisoara – in cetate, acolo unde se vindea Kurtos Kolac (habar n-am daca asa se scrie corect, vanzatoarea nu stia limba romana. Nu e vorba ca stalcea cuvinte, sau ca vorbea agramat, ea nu stia o boaba de romana :-O Aici nu e vorba de nationalism, de extremism … whatever … e vorba de respectul pentru client, e nesimtire. Esti in Romania, servesti SI clienti romani. Invata MACAR sa schimbi cele 5-6 cuvinte necesare pentru ceea ce vinzi acolo!

Bile albe:

  • Sighisoara – orasel curat, cetate senzationala, oameni amabili in aproape toate locatiile.
  • Extraordinar de liber drumul de la Bucuresti la Sighisoara (via Brasov) :-O Am facut 4 ore si jumatate, in conditiile in care am plecat la ora 2 noaptea si am stat vreo 20 de minute in Brasov pentru a ne dumiri cum sa iesim spre Sighisoara.

Am tras si vreo 200 de poze, majoritatea lor in Sighisoara. Am pus cateva si aici.