Bizar. Azi mi-au venit in minte Ceausestii. Nu stiu de ce :-S Pur si simplu mi-a venit in minte resemnarea de pe finalul procesului a lui Nicolae Ceausescu, precum si modul in care il acoperea vocal Leana in unele momente.

Tot ce mi-a mai venit in minte, din ce-am trait atunci – la 14 ani – pe pielea mea, se poate rezuma asa:

  • Am auzit pentru prima data in viata un foc de arma (chit ca era glont orb :) ). Se intampla in fata spitalului Budimex din Berceni, unde, vezi dom’ne, s-ar fi aflat teroristi.
  • Pe de-o parte am rasuflat usurat cand a fost anuntata si difuzata executia celor doi.
  • Pe de alta parte, faptul care m-a intristat in acea seara de Craciun, a fost ca procesul a durat doar 2 ore, dupa care au fost dusi afara si impuscati ca niste caini. Nu trebuia facut asta in SEARA DE CRACIUN! Mi se va raspunde, asa cum au facut-o si altii pe la TV: „daca nu erau impuscati atunci, mureau mai multi oameni”. Oameni au murit si dupa 25 decembrie, so don’t bullshit me! :-O Nicolae si Elena Ceausescu nu au fost judecati LEGAL! Cei doi aveau dreptul, ca orice alt cetatean, la un proces corect si drept, asa cum au avut parte Noriega sau Milosevici.

Dincolo de amestecul evident al serviciilor secrete straine si de lovitura de stat a lui Iliescu (trebuie sa fii prea vita sa nu realizezi asta), ramane sacrificiul din acele zile al tinerilor, care si-au dat viata crezand intr-adevar in libertate!

Un articol interesant despre executie („Ceausescu, judecat de un tribunal ilegal”) am gasit aici. Va invit sa-l parcurgeti.

Si fiindca tot veni vorba despre Craciun va invit sa le trimiteti celor dragi felicitari de Craciun.