Adi Hadean

Alex Mielus: Te rog sa iti faci singur o descriere pentru cititorii acestui blog. Include, te rog, si conturile / adresele pe care le consideri relevante in cazul tau.
Adi Hadean: Vezi, te rog, pagina despre a blogului. Multumesc.

AM: Ce asteptari aveai atunci cand ai intrat pentru prima data pe Internet si ce asteptari ai acum de la el?
AH: Nu aveam niciun fel de asteptari ci doar curiozitate. Intre timp nu s-a schimbat nimic si asta ma scuteste de dezamagiri.

AM: Cum crezi ca ar arata lumea in care traim fara Internet?
AH: Probabil nu foarte diferit de cum arata ea inaintea aparitiei internetlui. Sa zicem ca daca internetul ar disparea maine ca prin farmec, n-as fi trest deloc dar nici vesel, as lua-o ca atare si mi-as vedea de oale.

AM: Cum te-a schimbat la nivel uman, social si financiar intrarea in zona online?
Adi Hadean: Cred ca stateam bine ori macar acceptabil la toate trei capitolele si inainte sa am un blog. Oricum, cred ca m-au schimbat mai mult experientele mele offline decat cele online in ultimii ani. Sigur, conteaza si acestea, am invatat lucruri si despre mine si despre altii, dar imi place sa cred ca-s acelasi om de acum patru ani insa cu alte preocupari.

AM: Care este locul femeilor in viata online-ului romanesc?
AH: Fix locul pe care si-l doresc ele, fiecare in parte. valabil si pentru barbati.

AM: Unde / cum vezi comertul online din Romania peste 5 ani? Crezi ca vor incepe romanii sa cumpere masiv si sa aiba incredere in cumparaturile online?
AH: Daca as sti, cred ca as incepe sa fac niste investitii de pe acum dar sincer, habar n-am. Si, la fel de sincer, nici nu ma prea intereseaza, mie imi place sa vad marfa, sa pun mana pe ea, sa o miros. In general.

AM: Cateva cuvinte despre media din Romania? Cand crezi ca vom scapa de „manelizarea” ei si de jurnalele pline de omoruri, violuri sau jafuri in prime time?
AH: E oglinda noastra, nu? Aici e raspunsul. Nu cred ca de evlaviosi ce suntem primim atata mizerie la TV si, pun pariu ca ziarele tabloide ar disparea repede daca nu le-ar cumpara romanii.

AM: Care a fost cel mai ciudat loc de munca pe care l-ai avut?
AH: Am avut doar locuri de munca normale :)

AM: De ce crezi ca in Romania nu prea avem servicii normale (nu zic de calitate), iar oamenii care sunt platiti – fie din banul public, fie in regim privat – isi bat joc de cei carora ar trebui sa le presteze acele servicii?
AH: Nu stiu. Ca daca as sti, as face si aici niste investitii.

AM: Te-ai gandit vreodata sa te muti definitiv din Romania? Da-mi si argumentele, pro sau contra.
AH: M-am gandit de mai multe ori, dar despre motivele mele nu vreau sa vorbesc. Argumente pro sau contra pentru altii? Cred ca fiecare si le stie mai bine.

AM: Ce i-ai recomanda unui tanar care s-a decis sa intre / sa lucreze in mediul online?
AH: Sa lucreze. Adica sa munceasca.

AM: La final te voi ruga sa recomanzi cititorilor care poposesc pe pagina acestui interviu 3 oameni (sau proiecte) pe care ar trebui sa-i (sa le) urmareasca in online.
AH: Nu stiu sa fac asta, eu gatesc, fac mancare, asta stiu si iata, am raspuns (probabil prea putin satisfacator) unui interviu cu intrebari despre online, ca si cum ar trebui sa ma pricep :) Multumesc frumos si sa fiti sanatosi.