header Alex
« #Infographic: ‘Liga 1’ Colours
Interviu: Dan Paul (@iDantero) »

Suna la 112 doar cand ai realmente nevoie

salvez.ro

A ajuns intr-un tarziu la ochii mei apelul lui Cristi. Dar bine ca a ajuns ;)

Tin minte si acum cand am avut nevoie URGENTA de salvare. Ce se intamplase? Tocmai dadusem afara o pietricica, si-anume prin canalul urinar. Ca atare aveam o criza de durere de rinichi. Probabil ati auzit cum se manifesta: dureri inimaginabile la orice miscare. Totul se petrecea in ajunul Craciunului, acum 5-6 ani.

Salvarea a venit dupa nici mai mult, nici mai putin de 2 ore. DOUA ORE! Si asta probabil si din cauza vreunui imbecil care sunase la 112 doar asa, la misto. Sau ca sa alerteze autoritatile din cauza pisicii vecinului, care tocmai se catarase in copac. Sau ca sa anunte [insereaza aici un motiv stupid].

3 din 4 apeluri la 112 sunt false urgente sau glume proaste!

Nu spun acum ca starea mea de atunci era una care sa poate duce la moarte. INSA diferenta intre un apel corect si unul dat d-am pulea la 112 poate fi, de cele mai multe ori, viata unui om. Sau, in cazul pompierilor, o casa distrusa, oameni arsi de vii. Sau, in cazul politiei, nerezolvarea unui caz.

GANDESTE-TE pret de 5 secunde inainte de a suna la 112!

Salut astfel campania Salvez.ro iniţiată de React si Vodafone pentru educarea celor care considera ca poantele facute la telefonul de urgenta sunt cool sau amuzante. A se nota: pedeapsa pentru apeluri false la 112 este inchisoarea de la 3 la 5 ani, pentru ca fapta se incadreaza la terorism.

Etichete: , , ,
marți, 4 octombrie 2011, 18:52

Articole prin email


* Si eu urasc spamul ca si tine. Adresa ta de email va fi folosita DOAR pentru a primi posturile publicate pe blog.

Recomand si sustin

DropBox

Multilingual WordPress

Bookmark