Un email venit azi.

Stimate doamne,
Stimati domni,

De ce nu voi vota pentru „cianuri”:

Mediul natural e una din putinele valori care ne-au ramas si nu cred ca ar trebui sa fie jertfit in numele profitului unei companii, asa cum s-a intamplat cu multe alte valori pe care le-am distrus in ultimele decenii.

Asigurarile date de investitor, privind securitatea proiectului asupra mediului si a comunitatii, nu pot fi suficiente atunci cand se intampla o catastrofa ca si cea din Golful Mexic. Sunt convins ca tehnologii alternative vor fi utilizate in viitorul apropiat cu mult mai putine consecinte asupra mediului si asupra locuitorilor.

Nu am cum sa cred in afirmatiile din spoturile publicitare ale investitorului dupa ce criza economica prin care trecem ne demonstreaza ca pentru modelul capitalist actual nu exista decat un singur Dumnezeu: profitul rapid. Nu pot sa cred in garantiile pe care le-ar putea da actualul guvern al Romaniei care, iata, s-a impovarat intr-un an de zile si a indatorat tara cu o suma fabuloasa. Romanul de rand nu a resimtit in niciun fel beneficiile indatorarii, ci dimpotriva.

Daca guvernul tarii mele este incapabil sa protejeze ultimele lucruri valoroase pe care Romania le mai are, prefer sa cer sprijinul Parlamentului European sa faca aceasta, cu speranta ca, intr-un numar de ani, Romania va avea un guvern devotat binelui public si protectiei mediului. Sunt la fel de socat si dezamagit ca europarlamentarii, fie ei si romani, devin atat de facil expresia lobby-ului economic in Parlamentul European.

Cu stima,
Victor Bostinaru
Membru al Parlamentului European

Multumesc Victor!

Edit: Azi, 5 Mai 2010, Parlamentul European a votat cu o larga majoritate impotriva cianurilor!