Lansat in 2008, EuroparlTV este canalul oficial de televiziune pe internet al Parlamentului European, care acopera in detaliu activitatile parlamentare in 22 de limbi, adresandu-se unui public variat.

Cu titlul „Cum va arata ziua de maine?”, Parlamentul European a produs un spot online in incercarea de a spori gradul de informare a publicului cu privire la EuroparlTV si la continutul sau.

Imbinand elemente de film noir clasic si comedie contemporana, spotul prezinta in rolul principal o femeie care trece prin fascinanta lume a ocultismului si clarviziunii in incercarea aparenta de a-si afla viitorul. In fiecare scena apare un/o ghicitor(-oare) de o etnie diferita, care nu-i poate oferi protagonistei raspunsurile pe care le cauta cu disperare. In scena finala, protagonista aseaza deoparte pachetul cu mancare si rupe o prajitura cu ravas traditionala pe care scrie „Afla azi ce schimbari vor avea loc maine. Urmareste EuroparlTV”.

Prin intermediul acestui spot, Parlamentul European doreste sa sublinieze faptul ca deciziile pe care institutia le ia si care sunt prezentate pe EuroparlTV au un impact direct asupra cetatenilor europeni si ar putea contribui la o mai buna informare a acestora.

Agentia de comunicare responsabila de crearea si implementarea clipului viral este Scholz & Friends.

Pentru a valorifica la maxim eforturile de informare a publicului cu privire la EuroparlTV, lansarea clipului a coincis cu pornirea unui concurs EuroparlTV, in data de 2 mai 2011. Concursul, la care poate participa orice cetatean al UE, solicita participantilor sa creeze propriul lor clip viral pe tema diversitatii culturale din UE. Clipurile trebuie inscrise inainte de termenul limita, 31 iulie 2011. Concursul se va incheia cu un vot al publicului ce va dura o luna si in urma caruia vor fi desemnati cei trei castigatori, in data de 15 octombrie 2011.