Te-ai intrebat vreodata ce conteaza cu adevarat in SEO? Ce lucruri contribuie pentru ca site-ul tau sa se situeze mai bine in motoarele de cautare? Ce elemente ar face ca siteul tau sa stea mai bine? Care este ingredientul secret pentru a castiga? Iata 7 lucruri simple care conteaza in optimizarea site-ului tau.

1. Cuvintele cheie

Cuvintele cheie sunt importante deoarece ele evidentiaza siteul tau in motoarele de cautare. Cuvintele cheie bune lucreaza in ambele directii: evidentiaza siteul tau in motoarele de cautare si te ajuta sa-ti gasesti repede piata in cadrul careia trebuie sa activezi. De asemenea, cuvintele cheie au rol hotarator in studierea competitiei.

2. Continutul

Analistii SEO iti vor spune: „Content is king” (tradus ad litteram = „Continutul este rege” -> continutul primeaza). Corect. Chiar daca esti black hat SEO, continutul va fi intotdeauna vital pentru optimizarea site-ului tau. Continutul este partea esentiala. Ea determina cititorii tai, deci determina, in ultima instanta, calitatea traficului.

De asemenea, continutul trebuie sa fie conform cu cuvintele tale cheie: ele trebuie sa se regaseasca in continut. Daca nu, vor fi nefolositoare atat continutul, cat si cuvintele cheie.

3. Tagurile meta

Tagurile meta sunt bucatelele de cod care sunt „ascunse” in headerul paginii tale. Acestea sunt citite de catre toate motoarele de cautare, insa Google nu le foloseste pentru a determina PR-ului (unii cretinoizi folosesc, spre exemplu, lungi siruri de cuvinte cheie).

Cu toate acestea tagurile meta sunt importante, deoarece ele cresc importanta cuvintelor cheie si, de asemenea, determina despre ce este siteul tau (la cautare Google foloseste un extras din descrierea meta a paginii tale).

4. Imaginile

Imaginile sunt de cele mai multe ori trecute cu vederea cand vine vorba intre webmasteri / detinatori de siteuri. Nu subestimati acest aspect! Textul alternativ care corespunde fiecarei imagini este vital atunci cand se face o cautare dupa imagini specifice nisei voastre.

aici este textul alternativ

Imaginile pot, de asemenea, creste numarul de cititori ai siteului tau, deci pot creste traficul.

5. Domeniul

Numele domeniului tau conteaza! Daca numele domeniului nu are nimic de-a face cu continutul nu vei pierde „puncte Google”, ci doar ca nu vei castiga in plus. Daca vrei intr-adevar sa fii serios apropo de SEO atunci este bine ca numele domeniului tau sa fie legat de (asociat cu) continutul, tagurile meta si cuvintele cheie.

6. Backlink-urile (IBL)

Este elementul crucial off-site pentru a creste PR-ul. Backlink-urile determina daca siteul tau urca in cautari cat mai sus sau daca el ramane de negasit. Web 2.0 a facut din Internet un loc mai sociabil. Siteul tau trebuie sa fie mai sociabil SI EL! Daca nu este recunoscut de catre siteuri care sunt in aceeasi nisa cu al tau, atunci nu vei primi „puncte Google”.

Trebuie sa ai backlink-uri de calitate si relevante daca vrei sa ajungi in primii 3. Asta este una dintre regulile Google.

7. Factorul uman

Chiar daca ai cuvinte cheie, continut si taguri meta „beton”, daca vizitatorii nu te pot intelege, atunci este un esec. Sunt inutile. Cat la suta dintre oameni inteleg SEO si termenii lui tehnici? Poate doar 1%.

Oamenii „normali” nu pot intelege SEO daca le explici doar folosind termeni tehnici. Trebuie sa le explici pe intelesul lor, sa faci siteul in asa fel incat sa fie inteles de catre ORICE om. De ce? Simplu: fiindca aia este nisa ta, aceia sunt vizitatorii tai.

Aplica ceea ce citesti!
Acum ca stii aceste 7 lucruri simple care conteaza in optimizarea site-ului tau, aplica-le! Vezi cum ti se potrivesc tie si siteului tau.

Iar in cazul in care ti-a iesit da-mi si mie de veste ;)