Multi dintre voi si-au pus la un moment dat aceasta intrebare: cum se fac banii pe net? Daca nu ti-ai raspuns la ea pana acum, atunci este cazul sa citesti mai departe :)

Voi pleca in scrierea acestui articol de la premiza ca aveti un website in interiorul caruia sunt cel putin 15-20 pagini (blog, site de prezentare, forum, si asa mai departe). Este nevoie de aceste cel putin 15-20 pagini (sau postari), care sa aiba continut unic, pentru a fi acceptati in majoritatea programelor pe care le voi descrie in continuare.

Fie ca este vorba de a castiga cateva zeci de lei pe saptamana, de a face bani seriosi ca pentru un loc de munca part-time sau ca hobby … banii pe net se castiga. In continuare voi prezenta topul MEU in ceea ce priveste facutul banilor pe Internet, in ordine descrescatoare (locul 1 = numarul 1 in castiguri, locul 10 = 10 – merci micul mare pentru corectie ;) ).

Sper sa vi se para util acest post pentru ca daca vreti sa faceti bani pe net si va veti tine de treaba, rezultatele vor aparea, va garantez!


1. AdSense

Google AdSense

Este un program de publicitate contextuala in cadrul caruia cei care publica reclame trebuie doar sa copieze o bucata de cod si s-o plaseze in siteul lor. In functie de continutul paginilor lor reclamele se schimba permanent in funtie de preferintele vizitatorilor si de contextul paginii.

Desi pe acest blog nu folosesc reclame contextuale de la Google (decat in RSS), pot spune ca venitul din AdSense reprezinta 35-40% din castigurile mele lunare de pe Internet.

Plata se face prin Western Union, prin cec sau direct in contul tau bancar.


2. Adult Webmaster Empire (AWE)

Nu cred sa existe webmaster in lume care sa nu fi incercat domeniul adult :) Chit ca e perioada de criza, chit ca e o tara mica … sexul (se) vinde. Cel mai cunoscut program de afiliere (atat pentru webmasteri, cat si pentru protagonisti) este Adult Webmaster Empire.

A fost si este in continuare cel mai cunoscut program datorita multitudinii de unelte de lucru pe care un webmaster le are la dispozitie: iframeuri / bannere / linkuri / pop-ups / live video / RSS / XML / sistem de vot … si asa mai departe.

Orice webmaster care se ocupa SERIOS de acest gen de siteuri va avea de castigat. Exemplul propriu este edificator: $1500 castigati anual dintr-un singur site fara a ma strofoca prea tare. Cunosc webmasteri care castiga aceasta suma SAPTAMANAL sau LUNAR … deci se poate.

Plata se face prin transfer bancar, prin cec sau prin Payoneer.


3. Link Vehicle

Si Link Vehicle este o agentie prin intermediul careia cumparatorii insereaza linkuri in siteuri. Spre deosebire de TextLinkAds si BackLinks, la Link Vehicle au mare succes siteurile adult-related.

Metodele de plata sunt: cec sau PayPal.


4. BackLinks

BackLinks este o agentie prin intermediul careia advertiserii (cei care vor sa-si faca reclama) cumpara cuvinte sau combinatii de cuvinte din continutul blogului vostru care sunt transformate in linkuri catre siteurile lor, reclamele lor etc.

De retinut: BackLinks pune un plugin la dispozitia celor care detin bloguri facute cu WordPress. Nu trebuie decat sa il instalati si sa-l activati. Restul operatiunilor le face el.

Metoda de plata este PayPal.


5. Cumparare de reclama in regim privat

Cumparare de reclama in regim privat

Din cand in cand sunt solicitat prin intermediul formularului de contact sau direct prin email de posibili cumparatori de reclama.

Aceasta este cea mai buna modalitate de a cumpara linkuri / bannere pe siteurile mele. Preturile practicate in regim privat sunt ceva mai mici decat cele practicate de retelele de vanzari. Astfel castiga ambele parti: eu nu mai sunt nevoit sa impart profitul cu retelele de vanzare, iar cumparatorul plateste un pret mai mic.


6. TextLinkAds (TLA) / inLinks

inLinks

La fel ca Backlinks, TextLinkAds si recent lansatul inLinks permite cumparatorilor sa achizitioneze linkuri pe siteuri.

De retinut: TextLinkAds pune un plugin la dispozitia celor care detin bloguri facute cu WordPress. Nu trebuie decat sa il instalati si sa-l activati. Restul operatiunilor le face el.

Metodele de plata sunt: cec, Payoneer sau PayPal.


7. Amazon Associates

Amazon Associates

Amazon este probabil cel mai cunoscut magazin online din lume.

Prin intermediul programului Amazon Associates poti plasa pe pagina ta de web linkuri catre zeci de mii de produse de pe siteul lor. Cand un potential cumparator achizitioneaza ceva de pe acel site, pornind de la linkul tau, tu castigi (ca asociat) intre 4% si 8,5% din valoarea produsului cumparat.

„Ok”, veti spune, „dar 4% … 8,5% e destul de putin”. Gandindu-va insa ca se pot cumpara produse cu valori intre $5 si $50.000 parca nu mai suna atat de rau :)

Metodele de plata sunt: cec, transfer bancar sau bonuri cadou de la Amazon.com.


8. Commission Junction (CJ)

Commission Junction

Program similar cu Amazon Associates. Diferenta este ca in aceasta retea puteti alege din cateva mii de comercianti, fiecare avand o alta calculare a platii.

Metodele de plata sunt: cec sau transfer bancar.


9. Clickbank (CB)

Clickbank

Despre Clickbank se stie ca este o firma fondata in 1998 si ca este cel mai mare comerciant de produse digitale din intreaga lume. Ofera clientilor o gama variata de produse, de la carti electronice pana la software. Are in portofoliu peste 10.000 de produse si peste 100.000 de afiliati, iar in fiecare zi onoreaza in jur de 20.000 de comenzi in 200 de tari din intreaga lume. Clickbank te poate ajuta daca ai deja o afacere online sau ai de gand sa faci una. Daca vrei sa vinzi propriul tau produs digital sau vrei sa intri in affiliate marketing, atunci Clickbank a fost facut pentru tine.

Metodele de plata sunt: cec sau transfer bancar.


10. LinksPanel

LinksPanel este o agentie prin intermediul careia advertiserii (cei care vor sa-si faca reclama) cumpara cuvinte sau combinatii de cuvinte din continutul blogului vostru care sunt transformate in linkuri catre siteurile lor, reclamele lor etc.

De retinut: LinksPanel pune un plugin la dispozitia celor care detin bloguri facute cu WordPress. Nu trebuie decat sa il instalati si sa-l activati. Restul operatiunilor le face el.

Metoda de plata este PayPal.